Klasik Mozaik Pastaya Ayrı bir Bakış Açısı
Hepimizin çocukluğunun en tatlı hatırası annelerimizin yaptığı mozaik pastalardır. Her evde yapılan ama hepsinin tadı ayrı olan bu kolay pastalar gerçekten anne eli lezzetindedir. Çünkü her anne farklı yapar, kendine göre uyarlar. Temel malzemesi petibör bisküvi olan mozaik pastanın yapılışı kolay yemesi lezzetlidir. Kısaca anlatmak gerekirse iki paket petibör bisküviyi küçük parçalar halinde derin bir kaba kırarsınız. Üzerine 50 gram kakao, 2 yemek kaşığı şeker, yarım çay bardağı süt koyup karıştırırsınız. Bir elmayı rendeleyip, küçük küçük doğradığınız muzları, dişe gelecek şekilde parçaladığınız ceviz, badem ya da fındıkları da içine katar. Bisküvileri eritmeden hamur haline getirirsiniz. İşin zor kısmı şekil vermektir. Bir tepsinin üzerine açtığınız sera ambalajının üzerine karışımınızı dökün. Uzun ince bir rulo haline getirin. Düz ve sert iki tahta parçası ya da iki küçük tepsiyle iki yandan üçgen şekli vermek için hamuru sıkıştırın. Ve buzluğa atın. İki saat sonra tatlınız hazır. Yapımı bu kadar kolay olan mozaik pastanın çocuklar ve anneler tarafından revaçta olması normaldir. Günlük iş yükünün arasında çocuğunu mutlu etmek isteyen her annenin ilk tercihi, annesinin sevgisini hisseden çocuğun en sevdiği tatlıdır mozaik pasta. Bu pastayı çocuğunuzla beraber yaparsanız tadı daha güzel olacaktır.