SağlıkYaşam

Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı

Malzemeler :
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 büyük kuru soğan
3 domates
Karabiber
Tuz
100 gram tereyağı
Yapılışı: Soğanları halka halka doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğreyın. Tencerenizde tereyağını erittikten sonra önce soğanları atıp, kavurmaya başlayın. Tereyağı çabuk yandığı için dikkat edin. Domatesleri üzerine atın ve kavurmaya devam edin. Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra nohut ve bulguru da üzerine atın ve iki dakika daha karıştırarak kavurun. Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra suyunu ekleyin. Bulgur pilavının suyu az olurda sert çok olursa yumuşak olur. Tam kıvamında olması için suyu karışımı örtecek kadar koyun. Suyunu çektikten sonra sert olursa biraz daha su ekleyin. Tabağa aldığınız bulgur pilavının yanına turşu, yoğurt ya da domatesle servis edebilirsiniz. Bulgur pilavını sade tereyağı ve şehriyeyle yaparsanız unutmayın, bayatladığında bile yeni bir yemeğe dönüştürebilirsiniz. Soğuk bulgur pilavının üstüne yoğurt dökün ve iyice karıştırın. Kıvamını sulandırmak için soğuk su ekleyin. Eksik olan tuzunu koyun. Derin bir kaba aldığınız pilavınızın üzerine kuru nane dökün. Alın size taze ve ferahlatıcı bir yaz yemeği. Maraş yöresinde yapılan bu tazeleme işleminin adı ise ‘ Aş katması ‘. Anadolu insanının hiçbir şeyi israf etmeme kuralından çıkmış harika bir soğuk çorba. Afiyet olsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir